Om mig

Frank Jensen

København er en by, hvor der er plads til forskellighed og mangfoldighed. En by, som fortsat bliver drevet frem i udvikling. Og ikke mindst, en by hvor vi tager os af hinanden. 

Jeg er stolt af at være københavner. Jeg bor på Jens Otto Krags Gade på Islands Brygge i København sammen med min kone, Jane. Vi har to sønner, Rasmus og Lasse, og tre børnebørn - snart fire.

Jeg har gennem otte år som overborgmester for København skabt stærke resultater sammen med hele det socialdemokratiske hold på Rådhuset. Jeg vil fortsat arbejde benhårdt for at sikre, at København også i fremtiden vil være verdens bedste by. 

Jeg er født i Ulsted i Nordjylland den 28. maj 1961. Jeg er søn af tidligere borgmester Kjeld Jensen og pædagogmedhjælper Sonja M. Jensen.

Jeg har en HF-eksamen fra Aalborg Katedralskole (1980), og blev i 1986 cand.oecon. fra Aalborg Universitet, hvor jeg var bestyrelsesformand fra 2006-2010.

Jeg har været socialdemokrat gennem hele mit liv og begyndte som aktiv i Dansk Socialdemokratisk Ungdom. Jeg har siddet i folketinget i 20 år og har bl.a. været politisk ordfører, medlem af Folketingets Finansudvalg og Det Udenrigspolitiske Nævn, og forskningsminister og justitsminister i Poul Nyrups regeringer fra 1996-2001.

I 2009 opfordrede Helle Thorning-Schmidt mig til at stille op til overborgmesterposten i København. Jeg havde haft nogle gode år i det private erhvervsliv som direktør for Danske Advokater og Telecom Scandinavia. Det var et dejligt liv for mig og min familie. Men når jeg løb min morgentur på Amager Fælled, kunne jeg alligevel ikke lade være med at tænke på, at jeg kun arbejdede for de få.

Politik handler om at gennemføre store forandringer til glæde for de mange. Det savnede jeg. Derfor var der ikke tvivl i mit sind, og jeg har aldrig fortrudt det et sekund.