Banner_Om Frank

Om Frank Jensen

København er en by, hvor mange har succes og nyder livet. Men også en by, hvor vi tager os af hinanden. En by, hvor der er plads til forskellighed og mangfoldighed. Og en by, som fortsat bliver drevet frem i udvikling. Jeg er stolt af at være københavner.

Jeg bor på Jens Otto Krags Gade på Islands Brygge i København sammen med min kone, Jane. Vi har to sønner, Rasmus og Lasse, og et barnebarn, August.

Jeg er født i Ulsted i Nordjylland den 28. maj 1961. Jeg er søn af fhv. borgmester Kjeld Jensen og pædagogmedhjælper Sonja M. Jensen.

Jeg har en HF-eksamen fra Aalborg Katedralskole (1980), og blev i 1986 cand.oecon. fra Aalborg Universitet, hvor jeg var bestyrelsesformand fra 2006-2010.

Jeg har været socialdemokrat gennem hele mit liv og startede som aktiv i Dansk Socialdemokratisk Ungdom siden jeg var teenager i en række forskellige tillidshverv. Jeg har siddet i folketinget i 20 år og har været bl.a. været politisk ordfører, medlem af Folketingets Finansudvalg og Det Udenrigspolitiske Nævn, og forskningsminister og justitsminister i Nyrups regeringer fra 1996-2001.

I 2009 opfordrede Helle Thorning-Schmidt mig til at stille op til Overborgmesterposten i København. Uden hendes støtte havde jeg aldrig gjort det. Jeg havde haft nogle gode år i det private erhvervsliv som direktør for Danske Advokater og Telecom Scandinavia. Det var et dejligt liv for mig og min familie. Men når jeg løb min morgentur på Amager Fælled, kunne jeg alligevel ikke lade være med at tænke på, at jeg kun arbejdede for de få. Politik handler om at gennemføre store forandringer til glæde for de mange. Det savnede jeg. Derfor var der ikke tvivl i mit sind, og jeg har aldrig fortrudt det et sekund.

Her kan du se alt det, som er blevet ordnet i min tid som Overborgmester i København.

Frank Jensens CV